Emilia Haljala ajattelee luovuuden nousevan läsnäolosta: "Luovuus tarvitsee hetkiä, jolloin mitään ei tapahdu"

inspiraatio luovuus luovuusvinkit

Tapasin Emilia Haljalan ensimmäistä kertaa kumman sattuman seurauksena. Olimme vaihtaneet joitain sähköposteja työasioihin liittyen. Meitä yhdisti ja yhdistää intohimo luovuuteen, ja viestittelimme mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä. Sitten paljastui kumma juttu! Olimme molemmat varanneet matkan täsmälleen samaan maailmankolkkaan, täsmälleen samaan aikaan ja vieläpä valinneet täsmälleen saman majapaikan! Tapasimme siis ensikertaa Balin Ubudissa, erään luovan residenssin keittiössä keskellä viidakkoa marraskuussa vuonna 2017.

Koin heti Emilian sielunsiskokseni ja ilmeni, että meillä on ollut paljon samankaltaisia kokemuksia elämän varrella. Tänä vuonna (eli vuoden 2019 syksyllä) päätimme tiivistää yhteistyötämme luovuuden parissa julkaisemalla yhteisen verkkokurssin Kirjoittajaklubin puitteissa. Matkasin pariksi päiväksi Tampereelle marraskuussa ja elimme ihanassa kuplassa, jossa saimme jakaa ajatuksia luovuudesta, itseilmaisusta ja itsensä toteuttamisesta.

Siitä syntyi hieno, aito ja luovuutta monelta eri kantilta tutkiva kokonaisuus: Läsnäolosta inspiraatiota luovuuteen -verkkokurssi, jonka vetäjänä toimii siis Emilia.

064A8699.jpg
 

Aloha Spirit Finlandin luoja Emilia Haljala on joogaohjaaja, näyttelijä ja yrittäjä. Teatteria, draamaa ja draamakasvatusta hän on opiskellut Suomessa, Englannissa ja Espanjassa. Barcelonan taideyliopistosta valmistuttuaan hän suuntasi hetkeksi Intiaan joogan pariin, jossa syntyi oivallus: kaikkia elämän varrella opittuja asioita yhdistää luovuus!

“Teatteri, musiikki ja tanssi ovat aina olleet minulle elintärkeitä itseilmaisun keinoja, ja myös kipinä kirjoittamiseen on syttynyt viime vuosina. Luovuus ei kuitenkaan liity aina taiteeseen, vaan se voi ilmetä arkisissa askareissa ja ajatuksissa. On oleellisempaa miten tekee asiat kuin mitä tekee.

Luova itseilmaisu tuo näkyväksi jokaisen sisäisen maailman tehden elämästä merkityksellisempää ja ainutlaatuisempaa. Uskon vahvasti, että jokainen meistä on luova omalla tavallaan. Joogan avulla olen oppinut luomaan tilan, jossa luovuus voi syntyä vapaasti puskematta ja pakottamatta.”

Työssään Emilia yhdistää itseilmaisutaitoja sekä joogaa luovuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Emilian omat arvot ilo, vapaus ja luovuus ovat vahvasti läsnä hänen ohjauksessaan ja kantavana teemana myös hänen uudella verkkokurssillaan.

“Verkkokurssillani jaan oivalluksiani luovuudesta ja läsnäolosta. Kurssin parissa puuhastelu muistutti taas siitä, että luovuus, sen tutkiminen ja oivallusten jakaminen on minulle se ykkösjuttu. Mitä luovuus on, mistä se syntyy, kuka on luova (kaikki!) jne. Nämä ovat aiheita, joista en ikinä kyllästy puhumaan.

Loppupeleissä luovuuteen mahtuu niin paljon. Se on enemmänkin mielentila kuin mikään tietty asia. Se on heittäytymistä, itsensä tuntemista, parantamista, haavoittuvuutta, rohkeutta, tuntematonta, jännittävää, pelottavaa, inspiroivaa, eksymistä, löytämistä, antamista ja saamista. Ja niin paljon muutakin. Mutta luovuus tapahtuu aina tässä hetkessä.

Olen huomannut, että osa luomisprosessia on myös se aika, jolloin ”mitään” ei tapahdu. Oikeasti silloin tapahtuu paljonkin. Tyhjä tila on oleellista ja tärkeää. Niin kuin puulla, kasvu on kahdensuuntaista: Välillä täytyy pysähtyä ja antaa juurien kasvaa maan alla, että saa ravintoa uusien oksien ja lehtien luomiseen. Lisää näitä hienoja puumetaforia ja helppoja läsnäoloharjoituksia tarjoaa tämä verkkokurssi, tervetuloa mukaan!”'

Läsnäolosta inspiraatiota luovuuteen -verkkokurssi on nyt auki!

Aloha on havaijin kielen sana, joka tarkoittaa elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä. Tällä kurssilla tutustut omaan luovuuteesi Aloha Spirit Finlandin perustajan Emilia Haljalan johdolla. Pääset tutkimaan uteliaasti omaa kehoasi, mieltäsi ja sydäntäsi luovuuden lähteinä, pysähtymään inspiraation äärelle ja kokemaan luovuuden luonnollista virtaa ja iloa erilaisten harjoitusten kautta.

Tälle kurssille voit tulla mukaan mistä päin maailmaa tahansa ja milloin vain, vaikka heti!

 

Tilaa Kirjoittajaklubin klubiposti!

Saat sähköpostiisi kirjoitusvinkkejä ja inspiraatiota sekä tietoa tulevista kursseista ja webinaareista.

Kirjeiden tilaaminen on ilmaista, ja voit poistua listalta milloin tahansa.