€80,00 EUR

Tili on jo olemassa tähän sähköpostiosoitteeseen. Oletko sinä tässä?

Kirjaudu sisään

Löydä oma kirjoittamisen lajisi! Laajenna kirjoittajan palettiasi -verkkokurssi (alkaa 1.7.2022)

Haluaisitko löytää uusia puolia itsestäsi kirjoittajana ja tutustua syvemmin luovan kirjoittamisen erilaisiin mahdollisuuksiin? Tämä kurssi on sinulle!

HUOM! Mukaan mahtuu vain 25 nopeiten ilmoittautunutta, joten suosittelemme, että varaat oman paikkasi heti.

Tällä kurssilla:

  • Tutustut kaunokirjallisuuden ja kirjoittamisen eri lajeihin sekä lajienvälisiä rajoja rikkoviin muotoihin
  • Pääset kokeilemaan erilaisia lähestymistapoja kirjoittamiseen ja löytämään uusia puolia itsestäsi kirjoittajana
  • Saat henkilökohtaisen palautteen ohjaajalta kurssin aikana kirjoitetusta tekstistä

Kurssin materiaalit tulevat saataville viikko kerrallaan yhteensä seitsemän viikon aikana ja voit käydä niitä läpi omaan tahtiin. Kaikki materiaalit ovat käytössäsi kolmen kuukauden ajan kurssin aloituksesta. Jos haluat henkilökohtaisen palautteen, teksti (max. 3 liuskaa) on palautettava ohjaajalle 31.8.2022 mennessä.

Kurssin sisältö ja teemat

Kurssilla tutustutaan erityisesti proosan, runouden, draaman ja esseen ominaispiirteisiin sekä rajoja haastavien muotojen (kuten lyyrinen essee, proosaruno) mahdollisuuksiin.

Kurssin tarjoamien näkökulmien ja tehtävien avulla voit tehdä uusia aluevaltauksia, etsiä itsellesi sopivia tapoja kirjoittaa sekä laajentaa perspektiiviäsi siitä, mitä luova kirjoittaminen on ja mitä se voisi olla. Perimmäisenä tavoitteena on löytää oma lähestymistapa luovaan kirjoittamiseen, välittämättä lajien välisistä rajoista – koota oma paletti niistä kirjoittamisen työkaluista ja kirjallisuuden mahdollisuuksista, jotka kiehtovat juuri sinua.

Kurssi on jaettu seitsemään jaksoon, joista jokaiseen kuuluu kurssikerran aiheeseen johdatteleva videoluento, teemaan sopivia kirjoitusharjoituksia ja lukunurkkaus, jossa syvennyt aiheeseen liittyviin kaunokirjallisiin teksteihin. Voit jakaa omia tekstejäsi ja jakaa ajatuksia muiden kurssilaisten kanssa kirjoitusharjoituksista ja kurssin aiheista keskustelupalstalla.

Kurssin ohjaajasta

Ohjaajana toimii runoilija-kirjailija ja taiteentutkija Niina Oisalo, joka on julkaissut runoja (mm. kokoelma Valaan silmä, pilvien hai, 2017), novelleja ja runovideoita. Hän on toiminut luovan kirjoittamisen ohjaajana Kirjan talolla, Nihil Interitillä ja Kirjoittajaklubilla (Lyhytproosaa vasta-alkajille ja edistyneille). Parhaillaan työn alla on ensimmäinen romaanikäsikirjoitus.  

Niinan aiemmista kursseista sanottua:

"Niina, todella paljon kiitoksia hyvästä kurssistasi. Annoit niin runsaasti materiaalia, vinkkejä, jotka sysäsivät tiedostamatonta alitajuntaa liikkeelle. Minulla syntyi täysin uutta, odottamatonta, yllättävää tekstiä. Kirjoittamisen työkalupakki laajeni yli odotusten. Lämpimät kiitokset sinulle!!!"

"Niina, sinun tapasi puhua kirjallisuudesta on todella innostava ja sai minut lainaamaan kirjastosta monia uusia teoksia, jotka olisivat itselläni jääneet aivan huomiotta. Varmuus ohjaamiseen välittyi näin etänä, ja mikä laaja kirjallisuudentuntemus sinulla on! Kiitos kurssista <3"

"Tämä oli osaavasti ohjattu ja opetettu kurssi. Jokaisen viikon sisältö toi uutta näkökulmaa kirjoittamiseen. Tehtäviä oli riittävästi ja niiden jakaminen erityisen antoisaa. Oli hienoa, että pääsin lukemaan myös muiden tekstejä samoista harjoituksista. Lämmin kiitos, tällaisia lisää, en muuttaisi mitään. Henk. koht. mielipiteenä: ihana olla mukana asiansa osaavan opettajan kurssilla, opettajan joka puhuu opettamastaan aiheesta sen sijaan että pitäisi pitkiä monologeja itsestään :)"

"Mielestäni kurssi oli todella kattava ja monipuolinen. Videot, harjoitukset ja lukupaketit ovat toisiaan tukevia kokonaisuuksia. Kurssilta saatu kirjalista on todella kattava ja antaa oivallisesti osviittaa tämän tyylilajin kirjoittamisesta. Harjoitukset olivat hyvin näkökulmitettuja, perusteltuja ja eri tavoin haastavia sekä kehittäviä. Niin kirjoittamisen kuin ideoinnin/ajattelun kannalta."