€65,00 EUR

Tili on jo olemassa tähän sähköpostiosoitteeseen. Oletko sinä tässä?

Kirjaudu sisään

Miki Liukkosen kirjoittajakoulu

Miki Liukkonen (1989-2023)

Mikiä lämmöllä muistaen ja kiittäen.

50% tämän kurssin verottomasta hinnasta ohjataan suoraan mielenterveystyön tukemiseen Mieli ry:n kautta.

Ammenna inspiraatiota kirjoittamiseen kirjailija Miki Liukkoselta. Kurssi koostuu videoista, joilla kirjailija Miki Liukkonen puhuu luovuudesta ja kirjoittamisesta ja antaa sinulle inspiroivia, luovuutta avaavia kirjoitusharjoituksia.

Kurssin aikana:

  • Pääset tutkimaan omaa luovuuttasi ja kirjailijuuttasi kirjailija Miki Liukkosen johdolla.
  • Kuulet, miten Miki Liukkonen kirjoittaa ja luo uutta, ja löydät uusia näkökulmia kirjoittamiseen 10 erilaisen tehtävän kautta.
  • Opit kirjoittamaan rohkeammin, aidommin ja rehellisemmin omana itsenäsi.

Voit käydä kurssia läpi täysin omaan tahtiin. Kaikki materiaalit tulevat saatavillesi heti ja ne ovat käytössäsi 3 kuukauden ajan kurssin aloituksesta.


 "Kunhan tämä sumu tästä vähän hälvenee, saatamme hiljalleen erottaa kaiken hämärän seasta hahmoja, ääriviivoja, saatamme kuulla puhetta ja musiikkia. Kaikki on vielä etäistä ja epäselvää, mutta asiat kyllä selkeytyvät aikanaan ja kunhan se niille sopii. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin edetä, puolisokeana, kohti ääniä ja ihmisiä, jotka kaikki katsovat kohti, kiinnostuneena, jokainen valmiina kertomaan oman tarinansa. Saatat jo tuntea, kuinka sinua tartutaan kädestä; joku on tarttunut sinua kädestä ja johdattaa sinua nyt sumun halki määrätietoisesti. Ja vaikka et ole varma minne olette matkalla, sinulle kerrotaan, että määränpää, vastaus, on ollut kaiken aikaa aivan silmiesi edessä."

- Miki Liukkonen: Elämä: Esipuhe (2021)

Mikiä lämmöllä muistaen. 

Kirjailija Miki Liukkonen (1989-2023)

Miki. Sinä nero. Sillä nerohan sinä olit, kirjailijana ja taiteilijana. Tiesit sen itsekin. Sanoja ei nyt ole. On vaikeaa valita ne lauseet, jotka haluaisi sanoa, tähän kohtaan sopivat sanat.

Jätit meille lämpimän muiston. Et "taskulämmintä". Sillä sanalla kuvailit kirjoittamista ja kai koko elämääkin pahimmillaan, taskulämpimänä, mitäänsanomattomana, varovaisena, samanlaisena kuin kaikki mitä on kirjoitettu tai tehty jo aiemmin.

Muistan, kun kuvasimme kirjoituskurssimme materiaaleja luonasi Töölössä. Kissa rimpuili pitkin hartioitasi. Yhtäkkiä se hyppäsi kameran eteen ja tunki karvaisen naamansa suoraan linssiin. Kuinka nauroimme. Jätimme tuon kohdan editoimattomana lopullisiin kurssimateriaaleihin.

Editoimaton. Sellainen sinäkin olit. Suodattamaton. Kunnioitin ja arvostin tuota ominaisuutta sinussa suuresti. Kiitos Miki, että kohtasimme ja saimme työskennellä yhdessä. Kiitos, että inspiroit teksteilläsi ja koko elämälläsi minua ja monia.

Lepää rauhassa Miki. 

Mikiä lämmöllä muistaen ja kaikesta kiittäen,

Martta Tervonen & Kirjoittajaklubi

Näin kirjoittajat ovat kommentoineet tätä kurssia:

"Kiitos huikean tiiviistä ja upeista harjoituksista. Tämä kurssi loi intoa taas kirjoittaa ja aloittaa jollain systeemillä – edes pieni juttu/ajatus joka päivä. Kirjoittaminen puhdistaa koronakevään puuduttamaa mieltä. :) Kiitokset ihanista kommenteista ja kannustuksista pitkin matkaa." -Kirsi

"Tämä oli hieno katsaus kirjailijuuteen! Kiitos hurjasti Mikille ajatuksista, kannustuksesta ja inspiraatiosta. Kiitos myös, että jaoit aidosti ja peittelemättä omaa prosessiasi. Koin syvää samaistumista. Eritoten sain rohkaisua rutiineihin ja niiden ylläpitoon, joita kurssinkin aikana harjoittelin. Luulen, että palaan kurssin pariin jonkin ajan päästä, sillä siinä oli paljon sisältöä, johon haluan pureutua vielä syvemmin. Jatkan tästä eteenpäin rohkaistuneena kirjoittamaan itseäni varten. Kenties joskus jotain julkaisenkin." -Liisa

"Kiitos kurssista. Tämä oli selkeästi rakennettu ja olennaista sisältöä tarjoava kurssi. Se aktivoi kirjoittamistani ja muistutti tekstinteon olemuksesta. Nautin kurssilla opiskelusta ja jakamisesta." -Tiina

"Harjoitusten myötä sain muistutuksen siitä, miten hauskaa kirjoittaminen onkaan. Oivalsin myös, miten runsas ideapankki minulla on itseni sisällä. En ole aikaisemmin osannut ajatella, että kirjoittaminen voisi olla itselleni yksi taiteenlaji muiden kykyjen oheen. Suuri kiitos oivalluksista, joita pääsin tekemään kurssin aikana!" -Reija

"Ihana kurssi! Epävarmuus, muiden miellyttäminen ja ylikriittisuus hiiteen. Nyt on kiva jatkaa." -Maria

"Kiitos kurssista! Sain ajattelemisen aihetta joka osiosta.Miki korosti aloittelijalle tärkeitä asioita, olla rehellinen kirjoittaessa, eikä miellyttää muita.Mikin persoona tuli esiin, joka kannusti kurssia jatkamaan. Toivon kurssille jatkoa!" -Ann-Maria

"Kiitos kurssista! Sisältöä oli riittävästi, mutta ei liikaa. Tämä mahdollisti sen, että joka päivä kykeni paneutumaan ilmestyneeseen aiheeseen. Takataskuun jäi rohkaisu olla välittämättä muista, lakata miellyttämästä toisia ja olla rohkea. Rutiinin merkityksen jo tiesinkin, mutta hienoa, että sitä korostettiin. Niin tärkeää, kuin se onkin. Teknisesti oli virkistävää, että videot eivät olleet liian editoituja. Mikin persoona pääsi esiin ja ulosantihan hänellä on loistavaa, selkeää ja rauhallista. Hyvä hinta/laatu-suhde! :)" -Jonna

Kuka on Miki Liukkonen?

“Kukaan ei Suomessa kirjoita niin hyvin kuin Miki Liukkonen", todettiin keväällä 2019 Aamulehden arvostelussa. Edesmennyt kirjailija Miki Liukkonen tunnetaan älykkäästä, maksimaalisesta, runollisesta ja humoristisesta ilmaisustaan. Mikin tuotantoa ovat muun muassa mestarilliset tiiliskivet "Elämä: esipuhe" (2021, WSOY), "O" (2017, WSOY) sekä "Hiljaisuuden mestari" (2019, WSOY).

 

Verkkokurssin sisältö

Miki Liukkosen kirjoittajakoulu sisältää yhteensä 10 jaksoa, 10 vinkkiä ja 10 inspiroivaa tehtävää. Teemoina ovat mm. luovuus ja kirjailijuus, inspiraation ja ideoiden löytäminen, rehellisyys, herkkyys, luovuuden esteet ja kirjoitusrutiinien luominen.

Tietoa järjestäjästä

Kurssin järjestäjänä toimii Kirjoittajaklubi, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä kirjoittamaan ja toteuttaman itseään vapaammin, luovemmin ja rohkeammin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Saako kurssilla henkilökohtaista palautetta teksteistä?

Tältä kurssilta ei saa henkilökohtaista palautetta tai ohjausta. Kannustamme kuitenkin kaikkia osallistujia halutessaan jakamaan tekstejään kurssin keskusteluosiossa ja kommentoimaan toistensa tekstejä.

Näkevätkö muut osallistujat kirjoitukseni?

Jos haluat jakaa tekstejäsi kurssin aikana, voit jakaa niitä kurssin keskusteluosiossa, jolloin muut osallistujat näkevät tekstisi. Halutessasi voit myös kirjoittaa pelkästään itseäsi varten ja olla jakamatta tekstejäsi.

Minulla ei ole aiempaa taustaa kirjoittamisesta. Voinko silti tulla mukaan?

Kurssilla on mukana kirjoittajia hyvin erilaisista taustoista. Olet lämpimästi tervetullut mukaan taustastasi ja tasostasi riippumatta!