Sitaatteja kirjoittamisesta ja luovuudesta - 50 sitaattia, jotka helpottavat luomisen tuskaa ja inspiroivat kirjoittamaan!

inspiraatio kirjoittaminen kirjoitusvinkit luovuus luovuusvinkit sitaatit sitaatteja kirjoittamisesta

Löydät tästä artikkelista suuren listan (yhteensä 50kpl) inspiroivia sitaatteja kirjoittamisesta ja luovuudesta. Mikä on sinun lempisitaattisi? Kerro kommenteissa!

 

1. "Sulje ovi. Kirjoita niin, ettei kukaan katsele olkasi yli. Älä yritä arvailla, mitä muut ihmiset haluavat kuulla sinulta, vaan selvitä itsellesi, mitä haluat sanoa. Se on ainoa asia, jonka voit lukijoillesi tarjota."

–Barbara Kingsolver

 

2. "Jokainen kirjoitettu sana on voitto kuolemasta."

–Michel Butor

 

3. "On parempi kirjoittaa itselleen eikä omata yleisöä kuin kirjoittaa yleisölle eikä omata itseä."

–Cyril Connolly

 

4. "Minulle kirjoittaminen on tutkimusmatkailua. Suurimman osan ajasta olen hämmästynyt siitä, mihin matka minut vie."

–Jack Dann

 

5. "Kirjoittaminen on huijaamista. Tekosyy elää ainaisesti mielikuvitusmaassa, missä voit luoda, ohjata ja katsella oman pääsi tuotteita. Hyvin itsekästä."

–Monica Dickens

 

 

6. "Kirjoittajalle ei ole olemassa mitään niin parantavaa kuin hetki, jolloin hän tajuaa löytäneensä oikean sanan."

–Catherine Drinker Bowen

 

7. "Ei ihminen eikä Jumala tule sanomaan minulle, mitä minun pitäisi kirjoittaa."

–James T. Farrell

 

8. "Syy sille, miksi joku kirjoittaa, ei ole, että hän haluaisi sanoa jotakin. Hän kirjoittaa, koska hänellä on jotakin sanottavaa."

–F. Scott Fitzgerald

 

9. "On olemassa useita syitä sille, miksi kirjailijat kirjoittavat, mutta heitä yhdistää yksi asia: tarve luoda vaihtoehtoinen maailma."

–John Fowles

 

10 "Sana on silmu joka haluaa tulla oksaksi. Kuinka kukaan voi olla unelmoimatta kirjoittaessaan? Tyhjä paperi antaa oikeuden unelmoida."

–Gaston Bachelard

 

11. "Ei ole ollenkaan hassumpi idea alkaa kirjata ylös omia ajatuksiaan. Näin sinun ei ainakaan tarvitse vaivata niillä muita.

–Isabel Colegate 

 

12. "Ei kirjoittaja ratkaise ongelmia. Hän antaa niiden nousta esiin."

–Friedrich Dürrenmatt 

 

13. "Kirjoittaminen, minä selitin, oli pääasiassa yritys väitellä selväksi kirjoittajan oma menneisyys, esittää tapahtumat sellaisessa valossa, että elämässä hävityistä taisteluista tuli paperilla joko voittoja tai tasapelejä."

–Jules Feifer 

 

14. "Jos joku haluaa kirjoittaa selkeällä tyylillä, selkeyttäköön hän ensin ajatuksensa; ja jos joku haluaa kirjoittaa ylevällä tyyllillä, olkoon hänellä ensin ylevä sielu."

–Johann Wolfgang von Goethe

 

15. "Ainoa hetki, jolloin tiedän jonkin todeksi, on kun se selviää minulle kirjoittaessani."

–Jean Malaquais

 

 

16. "Me kirjoitamme maistaaksemme elämää kahdesti, sen tapahtumahetkellä ja muistellessamme sitä."

–Anais Nin

 

17. "Yksikään luoti ei voi lävistää sydäntä sellaisella voimalla kuin juuri oikeaan paikkaan asetettu piste."

–Isaac Babel 

 

18. "Jokaisen kirjan takana ovat kaikki sitä ennen kirjoitetut kirjat."

–Anthony Burgess

 

19. "Paras tapa tutustua johonkin aiheeseen on kirjoittaa siitä kirja."

–Benjamin Disraeli

 

20. "Maailma tulisi aivan hyvin toimeen ilman kirjallisuutta. Vielä paremmin se tulisi toimeen ilman ihmistä."

–Jean-Paul Sartre

 

21. "Romaani on tapahtuma tietoisuudessa. Tavoitteemme ei ole kopioida todellisuutta, vaan muokata ja luoda uudelleen käsityksemme siitä. Kirjoittaja kutsuu lukijansa seuraamaan esitystä tämän oman pään sisällä."

–George Buchanan

 

22. "Voi varjele, ei kukaan saa nauttia sellaisista kesteistä kuin se, joka pitää kekkerit ajatuksissaan."

–Selma Lagerlöf

 

23. "Me olemme laji, jolla on tarve ymmärtää keitä olemme. Lampaiden täit eivät näytä jakavan tätä halua, mikä on yksi syy sille, että ne kirjoittavat niin vähän."

–Anne Lamott

 

24. "Olemmeko me, jotka haluamme itsekin luoda, jotenkin erityislahjakkaita ihmisiä? Vai ovatko kaikki muut vain antaneet periksi joko vaatimattomuuden tai laiskuuden takia ja tukkineet korvansa sisäiseltä luomispakolta, kunnes se on unohdettuna ja hyljättynä kuollut? Kun katsoo lapsia, alkaa kannattaa jälkimmäistä vaihtoehtoa. En ole vielä tavannut lasta, joka ei rakastaisi tai ainakin olisi jossain iässä rakastanut piirtämistä, kirjoittamista tai muuta luovaa toimintaa."

–Natalia Laurila

 

25. "Kuten kaikki muutkin, minäkin tulen kuolemaan. Mutta sanat – sanat elävät niin kauan kuin on olemassa ihmisiä lukemassa niitä, katsojia katselemassa niitä, kuulijoita kuulemassa niitä. Se on välillistä kuolemattomuutta. Se ei kaiken huomioon ottaen ole yhtään hassumpi kauppa."

–J. Michael Straczynski

 

26. "Minulle selvisi, että kirjoittaessasi sinun ei tulisi tuntea olevasi kuin lordi Byron vuoren huipulla, vaan kuin helmiä helminauhaan pujottava lapsi. Onnellisena, työhönsä uppoutuneena ja pujottaen vaiti helmen toisensa perään."

–Brenda Ueland

 

27. "En voi olla kirjoittamatta, siihen on sisäinen pakko. Jos minulla ei ole meneillään suurta kirjallista työtä, olen äärimmäisen eksyksissä ja onneton ja ahdistunut. Heti kun pääsen alkuun, rauhoitun."

–Kaari Utrio

 

28. "Kirjoittaja on henkilö, jolle kirjoittaminen on vaikeampaa kuin muille ihmisille."

–Thomas Mann

 

29. Työstin koko aamun erästä runoani ja otin siitä pois yhden pilkun. Iltapäivällä laitoin sen takaisin.

–Oscar Wilde

 

30. "Kirjoittaminen on seksin kääntöpuoli. – Se on hyvää vasta kun se on loppu."

–Hunter S. Thompson

 

 

31. "Seuraa ajatustesi polkua ja ennen pitkää kohtaat tämän totuuden: ei ole olemassa mitään niin kaunista kuin se, mitä ei ole olemassa."

–Paul Valery

 

32. "Kirjoittaminen on niin vaikeaa, että minusta kirjoittajat, jotka ovat käyneet läpi helvetin jo maan päällä, tulevat välttymään siltä tuonpuoleisessa."

–Jessamyn West

 

33. "Yleensä ihmiset ajattelevat, että kirjoittamisessa on jotain maagista. Että kirjoittaja menee keskiyöllä ullakolle, lukee ennustuksia luista ja palaa aamulla mukanaan valmis tarina. Mutta ei se ole mitään tuollaista. Kirjoittaakseen täytyy vain istua kirjoituskoneen eteen ja alkaa tehdä työtä, ja siinä koko juttu.

–Harlan Ellison

 

34. "En koskaan halua tavata ketään ta mennä minnekään tai tehdä mitään. Minä haluan vain kirjoittaa."

–P. G. Wodehouse

 

35. "Kirjoittajan on päästävä yli hyvin luonnollisesta ja asiaankuuluvasta vastenmielisyydestä omaa tekstiään kohtaan."

–William Gibson

 

36. "Kirjoittamisesta on olemassa kolme sääntöä. Valitettavasti vain kukaan ei ole koskaan päässyt yksimielisyyteen siitä, mitä ne ovat."

–Somerset Maugham

 

37. "Jokainen meistä kävelee tuhannen tarinaidean ohi jokainen päivä. Hyvät kirjoittajat näkevät niistä viisi tai kuusi. Useimmat eivät näe ensimmäistäkään."

–Orson Scott Card

 

38. "Kuinka turhamaista onkaan istua alas kirjoittamaan, jos ei ensin ole noussut seisomaan elääkseen."

–Henry David Thoreau

 

39. "Älkää kiinnittäkö huomiota mitä kriitikot sanovat, kriitikoille ei ole koskaan pystytetty yhtään patsasta."

–Jean Sibelius

 

40. "Jokainen lapsi on taiteilija. Ongelmana on, kuinka pysytellä taiteilijana, kun kasvamme aikuisiksi." 

–Pablo Picasso

 

 

41. "Löydä avaintunne; tämä saattaa olla kaikki, mitä tarvitset novelliasi varten."

–F. Scott Fitzgerald

 

42. "Ei kyyneliä kirjoittajalla, ei kyyneliä lukijalla."

–Robert Frost

 

43. "On parempi kirjoittaa asioista joista tunnet, kuin asioista joista tiedät."

–L. P. Hartley

 

44. "Kirjan kirjoittaminen on seikkailu. Aluksi se on kuin ajanvietettä tai leikkikalu. Sitten siitä tulee rakastajatar, sitten isäntä, sitten tyranni. Lopussa, juuri kun olet antamaisillasi periksi, tapat hirviön ja paiskaat sen ruumiin yleisön nähtäväksi."

–Winston Churchill

 

45. "Luovuus on asioiden yhdistämistä. Jos kysyt luovalta ihmiseltä, miten tämä keksi tehdä sen mitä ikinä keksikin, hänelle tulee usein syyllinen olo, koska hän ei tiedä. Hän vain teki jotain."

–Steve Jobs

  

46. ”Kiinnitä huomiosi elämään ympärilläsi – ihmisiin, asioihin, kirjallisuuteen, musiikkiin. Maailma on niin rikas, se sykkii aarteita, kauniita sieluja, mielenkiintoisia ihmisiä. Unohda itsesi.”

– Henry Miller

 

 

47. ”Haluan kirjoittaa harvaa tekstiä, siihen tulee luonnollinen rytmi niin kuin puheeseen, jossa on kaikenlaista. Täytyy etsiskellä, kokeilla eri vaihtoehtoja, kuljeskella. Ei saa kirjoittaa harkitusti. Kirjoittajan pitää olla avoin, en löydä sanaa, hän ei saa pyrkiä mihinkään vaikutukseen. Että tällaiseen ilmaisuun pääsee, se vaatii harjoitusta, mutta ei niinkään kielen kuin itsensä harjoittamista. On kirjoitettava monta tyhmää lausetta löytääkseen yhden viisaan, ja juuri tämä harhailu tekee kirjan: itse asiassa sitä viisasta lausetta ei löydykään, se on keskipiste jonka ympärillä kaikki kiertää.” 

–Pentti Saarikoski

 

48. "Maalaaminen on vahvempaa kuin minä itse olen ja saa minut aina tekemään sitä mitä se haluaa."

–Pablo Picasso

 

49. "Ei ole välttämätöntä lähteä kotoaan. Voi vain istua pöytänsä ääressä ja kuunnella. Eikä tarvitse kuunnellakaan, kunhan vain odottaa. Eikä ole syytä edes odottaa, kunhan on aloillaan ja yksin. Koko maailma tarjoaa silloin itsensä ja sallii riisua naamionsa. Se ei voi muuta ja vääntelehtii hurmiossa ihmisen armoilla."

–Franz Kafka

 

50. "Luovuus ei itsessään välitä lainkaan tuloksista – ainoa asia, mitä se janoaa on prosessi. Opi rakastamaan prosessia ja anna kaiken muun vain tapahtua, turhaan välittämättä siitä sen enempiä. Työskentele kuin munkki, muuli tai jokin muu sopiva metafora uutteruudelle. Rakasta työtä. Kohtalo tekee kanssasi mitä haluaa joka tapauksessa."

–Elisabeth Gilbert

Tilaa Kirjoittajaklubin klubiposti!

Saat sähköpostiisi kirjoitusvinkkejä ja inspiraatiota sekä tietoa tulevista kursseista ja webinaareista.

Kirjeiden tilaaminen on ilmaista, ja voit poistua listalta milloin tahansa.