Miksi sinunkin kannattaa kirjoittaa ihan surkeita tekstejä?

kirjoittaminen kirjoituskurssit luovuus

Kirjoittamisen vimma ja vastus.

Se on Claes Anderssonin kirjoittaman kirjoitusoppaan nimi. Oppaassa Andersson kuvaa lähes kaikille kirjoittajille tuttua ilmiötä: luovuuden ihanaa vimmaa ja toisaalta sen vastusta – valkoisen paperin kammoa, writer's blockia.

Joskus luovuus on jumissa. Kirjoittamisen tiellä on tukko. Saattaa yksinkertaisesti tuntua siltä, ettei ole mitään sanottavaa, tai kaikki sanat tuntuvat liian valjuilta, mitättömiltä, loppuunkulutetuilta. Sisäinen kriitikko mekastaa ja kynään tarttuminen on mahdottoman vaikeaa.

Taiteilija Pablo Picasso on todennut luovuudesta aikanaan näin:

"Jokainen lapsi on taiteilija. Ongelmana on vain, miten pysyä taiteilijana kasvaessaan aikuiseksi."

Lapsissa luovuus elää villinä ja vapaana. Elämä on yhtä leikkiä ja seikkailua! Luovuus syttyykin lapsenmielisyydestä: uteliaisuudesta, ilosta, vapaudesta ja hauskanpidosta. Siitä, ettei tarvitse miettiä, miltä näyttää tai kuulostaa, mikä on oikein tai väärin, mikä hyvää, huonoa, soveliasta ja sopimatonta. Siitä, että saa unohtaa kaikki säännöt ja heittäytyä leikkiin yrittämättä miellyttää tai saada aikaan jotain valmista, fiksua ja hyödyllistä.

Yksi parhaista keinoista paineiden poistoon ja sitä kautta luovuuden herättämiseen onkin kirjoittaa ihan surkeita tekstejä. Kun on lupa kirjoittaa huonosti, lähtee tekstiä syntymään helpommin ja vapaammin. Sisäinen kriitikko hiljenee ja alitajunnan syövereistä hyppii esiin toinen toistaan hullumpia, hauskempia ja luovempia ideoita, tarinoita ja oivalluksia. Tai joskus ei synny juuri mitään, ehkä vain kaksi yksittäistä sanaa, ja sekin on ihan OK.

Tästä tausta-ajatuksesta on syntynyt Aivan paskojen tekstien verkkokurssi, joka käynnistyy jälleen epäonnen päivänä, perjantaina 13.5.2022. Kurssi sisältää yhteensä seitsemän (7) hersyvän hauskaa kirjoitusharjoitusta aina huonoista runoista ja aforismeista umpisurkean työhakemuksen tehtailemiseen. Tällä pilke silmäkulmassa luodulla kurssilla saat ennen kaikkea olla rehellisesti surkein versio itsestäsi!

On kirjoitettava paljon (myös huonosti), jotta voi kirjoittaa hyvin. On uskallettava kokeilla erilaisten tekstien tuottamista, jotta voi löytää itselleen sopivimman äänen, tyylin ja tavan luoda uutta.

Siksi kutsumme sinut nyt mukaan irroittelemaan, pitämään hauskaa ja vapautumaan luovuuden lukoista yhdessä 13.5. alkaen. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä >>

Ei paineita, ei mitään tavoitteita, eikä pakkoa saada aikaan tai edes oppia mitään uutta. Kuten eräs sadoista tälle kurssille osallistuneista on todennut:

“Oli rentouttavaa kirjoittaa miettimättä, luvan kanssa luokattoman huonoa tekstiä. Itsesensuurin ote on kuitenkin tiukka. Lopputuloksena oli siis mitäänsanomattomia latteuksia ja tylsiä jorinoita. Tehtävienannot olivat kuitenkin mainioita – kiitos niistä. Paskan kirjoittaminen on yllättävän rentouttavaa!”

-Merja, Kurssin osallistuja

Aivan paskojen tekstien verkkokurssi alkaa 13.5. – Ilmoittaudu mukaan tästä!

Nähdään kurssilla! :)

Inspiroivin terveisin,

Martta & Kirjoittajaklubi

Ps. Muistathan, että tämäkin kurssi kuuluu ilmaisena Kirjoittajan vuoden pakettiin. Halutessasi koko Kirjoittajaklubin kurssikirjaston ja webinaarit käyttöösi vuodeksi, hanki Kirjoittajaklubin vuosijäsenyys tästä >>

Tilaa Kirjoittajaklubin klubiposti!

Saat sähköpostiisi kirjoitusvinkkejä ja inspiraatiota sekä tietoa tulevista kursseista ja webinaareista.

Kirjeiden tilaaminen on ilmaista, ja voit poistua listalta milloin tahansa.